Vi har nu prøvet os frem til en opskrift på brioche boller, som vi syntes er perfekt.
Der er ikke voldsomt meget smør i denne dejen, og så kan man jo godt tillade sig at smørriste dem, selv om det er lidt FY.
20 stk.
30 g gær
1 tsk salt
2 spsk sukker
2 æg
ca. 700 g hvedemel
2½ dl lun sødmælk
80 g blødt smør i mindre stykker
1 æg til pensling
Bland gær, sødmælk, æggeblommer, salt og sukker. Kom 2/3 af melet i og ælt dejen godt igennem på en røremaskine. Tilsæt det bløde smør, og ælt det ind i dejen. Tilsæt det sidste mel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Del dejen i 20 stykker, og rul dem til ensartede boller/pølsebrød. Sæt dem på en på bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 2 timer med klæde over, til dobbelt størrelse.
Pensl grundigt med æg, helt ned til pladen og bag ved ca. 200 grader i 10 minutter.
Når bollerne er bagt, sættes de til afkøling på en bagerist.
Så er der lækre brød både til burger og pølser.
Leave a Reply