Brioche boller/pølsebrød

Vi har nu prøvet os frem til en opskrift på brioche boller, som vi syntes er perfekt.

Der er ikke voldsomt meget smør i denne dejen, og så kan man jo godt tillade sig at smørriste dem, selv om det er lidt FY.

20 stk.

30 g gær

1 tsk salt

2 spsk sukker

2 æg

ca. 700 g hvedemel

2½ dl lun sødmælk

80 g blødt smør i mindre stykker

1 æg til pensling

Bland gær, sødmælk, æggeblommer, salt og sukker. Kom 2/3 af melet i og ælt dejen godt igennem på en røremaskine. Tilsæt det bløde smør, og ælt det ind i dejen. Tilsæt det sidste mel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter.

Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Del dejen i 20 stykker, og rul dem til ensartede boller/pølsebrød. Sæt dem på en på bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 2 timer med klæde over, til dobbelt størrelse.

Pensl grundigt med æg, helt ned til pladen og bag ved ca. 200 grader i 10 minutter.

Når bollerne er bagt, sættes de til afkøling på en bagerist.

Så er der lækre brød både til burger og pølser.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*