Æbleboller

Der er rigtig mange æbler i år, så vi har lavet gammeldags æblekage og vi har bagt æblekage og æbletærte. Så nu er turen kommet til æbleboller. En dejlig mellemting mellem bolle og kage.

Opskriften giver 16 pænt store boller.

3 dl kærnemælk

1 dl vand

30 g gær

2 spsk sukker

0,5 tsk salt

1 dl rapsolie

1 tsk stødt kardemomme

1 stk æg

3 stk æble

ca. 900 g hvedemel

Drys 

30 g hasselnødder og/eller mandler

3 spsk sukker

1 spsk stødt kanel

 

Lun kærnemælken og tilsæt vand, opløs gæren her i. Herefter tilsættes salt, sukker, kardemomme, æg og olie.

Skyl og/eller skræl æblerne. Fjern kernehuset og riv dem groft på et rivejern.

Æbler og hvedemel tilsættes lidt af gangen og dejen æltes godt sammen. Måske skal der bruges mere eller mindre mel, det kommer an på hvor saftige æblerne er.

Bemærk dejen skal ikke forhæve. Del dej i 16 stykker, og form dem til boller, dejen kan godt klistre en del. Sæt 8 boller på hver bageplade, og lad dem hæve i 1,5 time.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Hak hasselnødder/mandler og bland dem med sukker og kanel.

Pensl bollerne forsigtigt med sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler. Drys med kanelsukkerblandingen. Bollerne bages i cirka 10-15 min, alt efter ovnen. Hold øje med dem efter 8 min.

Lad bollerne afkøle (lidt) på en rist, de smager rigtig godt lune til en kop the eller kaffe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*