
Det er altid dejligt med en god småkage til kaffen. Disse småkager er gode hele året rundt, men især til et godt glas gløgg.
250 g smør
400 g sukker
2 æg
2-3 spsk grofthakkede, usaltede pistacienødder
3 spsk finthakket, frisk rosmarin
1 spsk fintrevet cittron/appelsinskal halv af hver
0,5 tsk fint salt
3 tsk bagepulver
450-500 g hvedemel
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Pisk æggene i.
Pisk pistaciekerner, citron/appelsinskal, rosmarin og salt i.
Bland mel og bagepulver. Tilsæt det lidt af gangen, ind til dejen, kan rulles til en pølse.
Del dejen i 3-4 stykker og rul dem til til de har en diameter på ca. 5 cm. Pak rullerne ind i film og læg den i fryseren til de er gennemkolde.
Tænd ovnen på 190 grader.
Skær dejrullerne i skiver på ca. 3 mm. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Læg dem med lidt afstand, så de ikke kommer til at hænge sammen, når de bliver bagt.
Bag kagerne 6-7 minutter. Hold øje, så de ikke bliver for mørke, de skal være let gyldne i kanterne.
Kagerne afkøles på en bagerist og opbevares tætlukket dåse.
Eller serveres lige så snart de er kolde, de skal jo prøve smages.
Tip: Lad dejen ligge i fryseren, så er det hurtigt lige at bage en plade småkager.
Leave a Reply