Rosmarin småkager

Det er altid dejligt med en god småkage til kaffen. Disse småkager er gode hele året rundt, men især til et godt glas gløgg.

250 g smør

400 g sukker

2 æg

2-3 spsk grofthakkede, usaltede pistacienødder

3 spsk finthakket, frisk rosmarin

1 spsk fintrevet cittron/appelsinskal halv af hver

0,5 tsk  fint salt

3 tsk bagepulver

450-500 g hvedemel

Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Pisk æggene i.

Pisk pistaciekerner, citron/appelsinskal, rosmarin og salt i.

Bland mel og bagepulver. Tilsæt det  lidt af gangen, ind til dejen, kan rulles til en pølse.

Del dejen i 3-4 stykker og rul dem til til de har en diameter på ca. 5 cm. Pak rullerne ind i film og læg den i fryseren til de er gennemkolde.

Tænd ovnen på 190 grader.

Skær dejrullerne i skiver på ca. 3 mm. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir. Læg dem med lidt afstand, så de ikke kommer til at hænge sammen, når de bliver bagt.

Bag kagerne 6-7 minutter. Hold øje, så de ikke bliver for mørke, de skal være let gyldne i kanterne.

Kagerne afkøles på en bagerist og opbevares tætlukket dåse.

Eller serveres lige så snart de er kolde, de skal jo prøve smages.

Tip: Lad dejen ligge i fryseren, så er det hurtigt lige at bage en plade småkager.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*