Sylte

Før hen blev sylte tit kogt på grisehoveder.Det kan godt virke lidt uoverskueligt, og heller ikke særlig nemt at få fat i. Vi koger sylte på skank og nakkekam. Dette giver en mager sylte som hænger godt sammen.

1 svineskanke på ca. 1200 g

1 nakkekam på ca. 1200g

Kogelage:

2 løg

5 hele nelliker

3 laurbærblade

1/4 bundt persille

20 peberkorn

1 spsk salt

Krydderiblanding:

½ løg

1 spsk salt

2 tsk peber

1 tsk stødt allehånde

½ tsk stødt nellike

½ tsk stødt muskat

p1040759

Kom skank og nakkekam i en gryde, hæld vand ved så det lige dækker. Bringes i kog og skummes.

sylte-1

Tilsæt alle ingredienserne til kogelagen. Lad det koge ved svag varme, til kødet slipper benene, ca, 2 timer. Tag kødet op af suppen, og lad denne koge ind mens kødet ordnes.

p1040810

Skankekødet pilles fra benene og sværen kasseres. Al kødet skæres i tern. De tørre krydderier blandes i kødet. Si suppen. Det hakkede løg over hældes på lidt af den kogende suppe, inden det blandes i kødet. Det hele blandes godt og smages til. Kom kødet i en eller flere små forme, og hæld den varme suppe over. Læg let pres på sylten og stil den koldt.

sylte-2

Når sylten er helt kold tages den ud af formen, skæres i skiver og spise med sennep og rødbede.

Tip. Lad den resterende suppe koge yderligere ind. Hæld den derefter i form så den bliver 4 – 5 cm høj. Stil den koldt. Når skyen er helt kold, skrabes fedtet af. Nu er der sky til dyrlægens natmad mm. Skyen kan også fryses i mindre stykker og bruges som smagsgiver i saucer.

3 Kommentarer

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*