Rabarbertærte

Rabarber er noget af det første, der kan høstes i haven. Og så kan de nydes hele sommeren.

Årets første rabarber blev brugt til en tærte. Den er super nem og smager fantastisk.

Fyld:

ca. 400 g rabarberstilke – så tynde som muligt
1 stor dl rørsukker
1 stor tsk kanel
1 spsk mel – med top
2½ dl piske fløde

Dej:

2½ dl mel
5 spsk rørsukker – med top
½ tsk bagepulver
100 g smeltet smør

Start med at tænde ovnern, på 180 °C uden varmluft. Find herefter en tærteform der er omtrent 25 cm i diameter, gerne en metalform.

Skær rabarberne i forholdsvis tynde skiver.

Afmål sukker, mel og kanel i en skål. Vend rabarberstykkerne i sukkerblandingen og lad dem stå.

Bland mel, sukker og bagepulver i en anden skå. Hæld det smeltede smør i melblandingen og rør det hele sammen til en dej.

Pres dejen ud i din tærteform – dejen er nem at arbejde med. Den burde have en præmie.

Hæld rabarberstykkerne over og fordel dem.

Hæld fløden over og sæt tærten i ovnen. Bag den omtrent 40 minutter. Kanten skal være mørkgylden og sprød.

Ikke verdens smukkeste tærte, men den smager bare så godt.

Opskriften har vi fundet på Lone Landmands side.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*