Rabarber er noget af det første, der kan høstes i haven. Og så kan de nydes hele sommeren.
Årets første rabarber blev brugt til en tærte. Den er super nem og smager fantastisk.
Fyld:
ca. 400 g rabarberstilke – så tynde som muligt
1 stor dl rørsukker
1 stor tsk kanel
1 spsk mel – med top
2½ dl piske fløde
Dej:
2½ dl mel
5 spsk rørsukker – med top
½ tsk bagepulver
100 g smeltet smør
Start med at tænde ovnern, på 180 °C uden varmluft. Find herefter en tærteform der er omtrent 25 cm i diameter, gerne en metalform.
Skær rabarberne i forholdsvis tynde skiver.
Afmål sukker, mel og kanel i en skål. Vend rabarberstykkerne i sukkerblandingen og lad dem stå.
Bland mel, sukker og bagepulver i en anden skå. Hæld det smeltede smør i melblandingen og rør det hele sammen til en dej.
Pres dejen ud i din tærteform – dejen er nem at arbejde med. Den burde have en præmie.
Hæld rabarberstykkerne over og fordel dem.
Hæld fløden over og sæt tærten i ovnen. Bag den omtrent 40 minutter. Kanten skal være mørkgylden og sprød.
Ikke verdens smukkeste tærte, men den smager bare så godt.
Opskriften har vi fundet på Lone Landmands side.
Leave a Reply