Kylling i raki sauce, er en af de retter vi fik, da vi var i Tyrkiet. Raki er tyrkernes national drik, og smager i retning af ouzo og pernod. Dette er første forsøg, og vi blev enige om, at den sad lige i skabet. Så her kommer vores version af kylling i raki sauce.
Opskriften er til 2 personer.
2 kyllinge bryst
10 – 15 tørrede abrikoser
Abrikoserne halveres kommes i et glas, overhældes med raki så det dækker. Lad abrikoserne trække i rakien 2 – 3 timer.
Kyllingen skæres i mundrette stykker og steges i oliven olie, på en pande, der er stor nok til at rumme hele retten.
Tilsæt abrikoser og raki, lad varme i gennem og flamber.
Herefter hældes en hvid opbagt sauce over, og det hele varmes godt igennem og smages til.
Her er retten serveret med kartoffelbåde og broccoli buketter.
Velbekomme.
Leave a Reply