Inspirationen kom tilbage. Vi har tidligere prøvet kræfter med porchetta, den gang blev det en flæskesteg med forkert smag. Herefter skal der noget til, inden man prøver kræfter igen. Det blev så nu. Vi læste forskellige opskrifter og kom frem til denne kombination.
Vi bruger et svineslag med svær og en svinemørbrad.
Hvor er vi glade for den milde vinter, der er friske krydderurter i haven. Rosmarin, salvie, timian, hvidløg, fennikelfrø, salt og peber. Brug godt med krydderurter, det er dem der gør forskellen på flæskesteg og porchetta.
Alle ingredienser kommes i foodprocessoren og køres til en masse samme med olivenolie. Massen skal være blød og lækker, uden at løbe.
Slaget ridses og befries for evt. ben.
Krydderiblandingen fordeles på slaget. Mørbraden krydres med salt og peber.
Hele herligheden rulles sammen, og snøres stramt. Her er det godt at være to, hvis man ikke er så øvet. Vi snørede den bare som en lang spiral, ikke det der med at låse. Prøv så vidt muligt, at lægge snoren ned mellem sværen. Tip: Start med at have en lang ende, så er der noget at binde med, efter snøring.
Vi var lidt i tvivl om, vi kunne stikke spydet gennem stegen, uden at skubbe mørbraden ud. Det gik helt uden problemer. I grillen med den, ved 180 grader, efter ca. 20 minutter fik stegen salt. På dette tidspunkt har sværen delt sig, så det er nemmere, at komme mellem sværene. Fortsæt til kernetemperaturen kommer på 65 grader. For at være helt sikker på sprød svær hele vejen rundt, fik den lidt med den infrarøde brænder til aller sidst.
Lad stegen hvile ca. 15 minutter, inden den skæres.
Vi serverede stegen med bagte kartoffel stykker og broccolisalat.
En anden gang, vil vi tilsætte krydderiblandingen lidt chili og revet citronskal.
Velbekomme.
Leave a Reply