Så er der høstet ramsløg igen.
Bladene er skyllet og lagt til tørre.
I år har vi besluttet at lave ramsløgsolie.
300 g ramløg hakkes/blendes med 1 l smagsneutral olie.
Blandingen varmes op til 50 – 60 grader.
Trækker 1 døgn.
Hældes på en rengjort og skoldet flaske. Håber det giver smag til mange spænende retter.
Lav olien i små portioner, da den ikke er langtidsholdbar. Se evt. kommentar fra Henrik.
Hej,
Det ser dejligt ud men er risikabelt!
Uden at pH er justeret ned, kan blandingen blive farlig efter at have stået!
Her blander du olie og har også vand fra grøntsagerne, samt risiko for jordbakterier og specielt Clostridium Botulinum.
Det kan give en farlig cocktail, og det må anbefales ikke at gemme blandingen mere end nogle dage på køl.
Bakteriernes sporer dør ikke ved varmebehandlingen.
Sorry for at være evt. Lyseslukker…..men det kan slå ihjel at blive forgiftet…….
(Forgiftningstilfælde er velkendt med hjemmelavet hvidløgsolie, hvor man endda har forventning om at hvidløg har en hvis bekteriostatisk virkning)
Mvh Henrik
Ups. Jeg troede det var nok at varme olien op. Altså skal det laves i små portioner. Tak for info.