Tomater, grønne syltede

Vi har fået rigtig meget ud af vores drivhus i år. Og rigtig mange tomater. Nu klipper vi tomatplanterne, så der kommer lidt mere lys, til de resterende tomater. Nogen af de resterende grønne tomater bliver også klippet af. Og dem sylter vi. De smager lidt som syltet græskar.

Opskrift.

500 g små grønne tomater

1½ dl eddike

1½ dl vand

200 g sukker

½ vaniljestang

1 tsk atamon

Tomaterne skylles og prikkes dybt nogle gange med en gaffel.

Til lagen koges eddike, vand og sukker, til sukret er opløst. Tomater og vanilje kommes i gryden og koger i lagen 5 – 7 minutter. I mens skoldes et glas, og holdes varmt.

Når tomaterne et kogt færdig, kommes de i det varme glas, sammen med vanilje stangen. Lagen koges op og atamon tilsættes. Lagen hældes over tomaterne og glasset lukkes. Efter ca. 2 uger er tomaterne klar til at spise. I disse 2 uger vendes glasset rundt, med mellemrum. Så vil tomaterne stille og roligt suge lagen og ikke længere flyde oven på.

Tomaterne spises som tilbehør på samme måde som asier, syltede agurker mm.

Opskriften stammer fra Den grønne Syltebog. Rigtig god fornøjelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*