Sigara börek, tykiske osteruller

Når vi nu ikke kan/vil rejse ud i verden, så må vi bringe verden hjem. En snack/forret fra Tyrkiet, som vi plejer at nyde i stor stil. Og så er de ikke svære at lave.

1 pk filodej

200 g fetaost

1 stort bundt persille

1 fed hvidløg

1 æg

lidt oliven olie

peber

chili efter smag

Start med mose fetaost med olien og ægget til en ensartet masse. Hak persille og hvidløg samt chili, hvis det er frisk chili. Fyldet kan også blendes, det giver dog ikke det samme farvespil inde i rullen. Smag til med peber og evt. salt, hvis det er nødvendigt.

Skær filodejen i 3 baner på den brede led. Læg lidt af ostefyldet på dejen, og form den til en pølse som ikke kommer helt ud til kanten. Rul nu ca. ½ ned, inden enderne bukkes ind og resten rulles. På den måde bliver enderne dækket af flere lag dej. Dyp enden af dejen hurtigt i lidt vand, inden der rulles færdig. Læg rullerne på et stykke bagepapir med sammenføjningen nedad.

Steg rullerne i neutral olie, til de bliver smukt gyldne.

Nyd rullerne som snack eller til forret evt. sammen med andre småretter. Drøm dig en tur til Tykiet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*