Vi kunne godt tænke os, at servere is på en anden måde, end i dessertglas/tallerken. Så her kommer vores bud på en isvaffel.
100g sukker
100 g smeltet smør
1 tsk vaniljesukker
2 æg
1 dl vand
200 g mel
½ tsk salt
fedtstof til vaffeljernet
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til lyst skum. Tilsæt det smeltede smør, mens der stadig piskes, langsomt. Bland saltet i melet. Tilsæt skiftevis mel og vand, mens der stadig piskes. Dejen skal have konsistens som tynd pandekagedej.
Kom lidt fedtstof på vaffeljernet, hæld vaffeldejen på, og bag vaflen til den er let gylden. Bagetid og temperatur kommer an på vaffeljernet.
Det er absolut en fordel at være 2, når vaflerne skal formes. Det skal gå rigtig hurtigt, ellers når vaflen at blive sprød/kold og vil knække.
Vaflerne behøver ikke at formes til kræmmerhuse, her kommer et par forslag til andre former. Her som kurv eller som sammenlagt, med chokoladeganache.
Kom lidt smeltet chokolade ind i vaflen. Lad det størkne.
Her er den færdige dessert vaffel, med 2 kugler is, chokoladesauce og nøddecrunch,
Velbekomme.
Leave a Reply