Vi syntes muslinger er en fantastisk spise. De kan tilberedes på mange forskellige måder. Denne gang har vi lavet suppe.
Ingredienser til 2 personer, som hovedret.
1 kg blåmuslinger
1 ds kokosmælk
2,5 dl hvidvin
grønsagsbouillon
2 forårsløg, skåret i tynde skiver
2 fed hvidløg, fintskåret
½ spsk frisk ingefær, fintrevet
frisk rød chili efter smag, fintskåret
saften af lime efter smag
lidt olivenolie
frisk basilikum, skåret
salt og peber
Start med at rense muslingerne for skæg og alger. Herefter svitses hvidløg og chili i olivenolie. Kom hvidvin og grønsagsbouillon i gryden, og lad dette simre i 5-10 minutter.
Tilsæt kokosmælk, saften af lime, ingefær og halvdelen af forårsløgene. Lad nu suppen simre ved svag varme igen i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
Bringe suppen til at bulderkogen, inden muslingerne tilsættes. Læg låg på gryden. Rør et par gange i suppen, til alle muslinger er åbne.
Vend til allersidst de sidste forårsløg og basilikum i suppen.
Server straks. Velbekomme.
Vi tilsatte både mere chili, ingefær og lime, men det er jo en smagssag.
Leave a Reply