Kugle af BBQ ben

Rester af gode ben. Når der nu er et helt ben tilovers, efter der også er spist rester, hvad gør man så. Vi lavede kugler af kødet.

Lad de tilovers blivende ben blive kolde. Pluk derefter kødet fra benene.

Smelt smør på panden, alt efter hvor meget kød der er. Bland kød og smør godt sammen.

Pres derefter kød/smør sammen i passende størrelse kugler, som en æbleskive. Kuglerne skal presses så meget, at der kommer saft ud af dem. Frys kuglerne i en boks til de skal bruges.

Tag kuglerne op af fryseren ca. 10 minutter før, de dobbelt paneres og kommes i friture. Olien skal ikke være alt for varm, så bliver kuglerne for mørke inden de er gennemvarme.

Her er kuglerne serveret med lidt BBQ sauce på en salat af selleri, løg, fennikel og æble, til sidst drysses de med lidt ristede hasselnødder. Det ligner en dessert, men det er det ikke.

En forrygende og anderledes BBQ ret. Velbekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*