Vaniljekranse

Denne opskrift kommer hjemme fra min (Susanne) mormor, og for mig er det de bedste. Jeg har prøvet andre, det er bare ikke det samme.

375 g mel

250 g sukker

250 g blødt smør

125 g smuttede fint hakkede mandler

Kornene fra ½ fed vaniljestang eller fra en hel lille

Kom mel og smør i en foodprocessor og kør det sammen til det ligner revet parmesan. Tilsæt sukker og mandler, kør til det hænger lidt samme. Tag derefter dejen ud på bordet, og ælt den sammen.

Sæt dejen på køl, mens kødhakkeren gøres klar med småkage udstyret.

Kom dejen i kødhakkeren og kør den ud i strimler, på den store stjerne. Her er det absolut nemmest at være 2 om det. Form strimlerne til ringe og sæt dem på en bageplade. Sæt vaniljekransene på køl inden de skal bages.

Tænd ovnen på 200 grader og bag dem i 5 – 8 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke.

Så er det jul.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*