
Vi har i rigtig mange år fået rødkålssalat juleaften. Nu har vi fundet en afløser. Vi er blevet rigtig glade for denne grønkålssalat.
150 g grønkål
1 spsk olivenolie
1/2 granatæble
2 appelsiner
50 g tørrede abrikoser
50 g ristede mandler
Dressing:
revet skal af ½ økologisk appelsin
25 cl appelsinsaft
25 cl æblecidereddike
½ dl rapsolie
½ dl olivenolie
1 spsk ravigotte sauce
1/4 tsk salt
Rist mandlerne på en tør pande. Snit grønkålen fra stænglerne, skyl den grundigt. og tør den i et viskestykke. Tag en spsk olivenolie i hænderne, gnid den godt ind i kålen, hak herefter kålen, evt. i maskine.
Skræl appelsinerne til salaten, og skær dem i tern. Skær de tørrede abrikoser i skiver. Tag kernerne ud af granatæblet. Hak de ristede mandler groft, læg halvdelen til side til pynt.
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen.
Vend salat og dressing sammen, læg den ud på et fad og pynt med mandlerne.
Her er salaten serveret på rugbrød med skinke og en rest bagte rodfrugter.
Selvfølgelig kan salaten også bruges når det ikke er jul. Rigtig god fornøjelse.
Leave a Reply