Grønkålssalat

Vi har i rigtig mange år fået rødkålssalat juleaften. Nu har vi fundet en afløser. Vi er blevet rigtig glade for denne grønkålssalat.

150 g grønkål

1 spsk olivenolie

1/2 granatæble

2 appelsiner

50 g tørrede abrikoser

50 g ristede mandler

Dressing:

revet skal af ½ økologisk appelsin

25 cl appelsinsaft

25 cl æblecidereddike

½ dl rapsolie

½ dl olivenolie

1 spsk ravigotte sauce

1/4 tsk salt

Rist mandlerne på en tør pande. Snit grønkålen fra stænglerne, skyl den grundigt. og tør den i et viskestykke. Tag en spsk olivenolie i hænderne, gnid den godt ind i kålen, hak herefter kålen, evt. i maskine.

Skræl appelsinerne til salaten, og skær dem i tern. Skær de tørrede abrikoser i skiver. Tag kernerne ud af granatæblet. Hak de ristede mandler groft, læg halvdelen til side til pynt.

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen.

Vend salat og dressing sammen, læg den ud på et fad og pynt med mandlerne.

Her er salaten serveret på rugbrød med skinke og en rest bagte rodfrugter.

Selvfølgelig kan salaten også bruges når det ikke er jul. Rigtig god fornøjelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*