Indisk dahl

Nu er vi også kommet med på vognen. Vi har egentlig aldrig lavet retter, hvor linser og bønner er hoved ingrediensen. Denne ret er meget nem og lige til at gå til.

5 fed hvidløg

1 tsk kardemomme

2 spsk stødt ingefær

1 spsk spidskommen

2 spsk karry

1/2 tsk chili eller mere

250 g kogte røde linser

2 dl grøntsagsbouillon

2 dåser flåede tomater

Serveres med:

Ris

naanbrød

Forårsløg

Hakkede mandler

Avocado

Skyl de røde linser godt inden de koges ca. 20 minutter.

Hak hvidløget fint og steg det i lidt olie på en pande, der er stor nok til hele retten. Når hvidløgene er ristet 2-3 minutter, tilsættes kardemomme, ingefær, spidskommen, karry og chili. Bland med hvidløg og rist endnu 2 minutter. Kønt er det ikke.

Tilsæt de kogte linser sammen med 2 dl grønsagsbouillon og de flåede tomater. Hak tomaterne i mindre stykker. Lad nu retten simre 20 minutter under låg og 5 minutter uden låg. Rør i retten et par gange under tilberedningen. Smag retten til.

Servers med kogte ris, naanbrød, avocado, hakkede mandler og forårsløg. Meget nemmere kan det ikke være. Velbekomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*