
Nu er vi også kommet med på vognen. Vi har egentlig aldrig lavet retter, hvor linser og bønner er hoved ingrediensen. Denne ret er meget nem og lige til at gå til.
5 fed hvidløg
1 tsk kardemomme
2 spsk stødt ingefær
1 spsk spidskommen
2 spsk karry
1/2 tsk chili eller mere
250 g kogte røde linser
2 dl grøntsagsbouillon
2 dåser flåede tomater
Serveres med:
Ris
naanbrød
Forårsløg
Hakkede mandler
Avocado
Skyl de røde linser godt inden de koges ca. 20 minutter.
Hak hvidløget fint og steg det i lidt olie på en pande, der er stor nok til hele retten. Når hvidløgene er ristet 2-3 minutter, tilsættes kardemomme, ingefær, spidskommen, karry og chili. Bland med hvidløg og rist endnu 2 minutter. Kønt er det ikke.
Tilsæt de kogte linser sammen med 2 dl grønsagsbouillon og de flåede tomater. Hak tomaterne i mindre stykker. Lad nu retten simre 20 minutter under låg og 5 minutter uden låg. Rør i retten et par gange under tilberedningen. Smag retten til.
Servers med kogte ris, naanbrød, avocado, hakkede mandler og forårsløg. Meget nemmere kan det ikke være. Velbekomme.
Leave a Reply