
Blomkålsris er ikke altid lige spændende, prøv denne opskrift med løg, karry og gurkemeje.
400 g blomkål hakket til blomkålsris
3 fed hvidløg finthakket
1 lille løg finthakket
1 tsk chiliflager
1 tsk gurkemeje
1 tsk karry
½ dl vand
saften af ½ citron
2 spsk olie
salt og friskkværnet peber
friske krydderurter og chili til pynt
I en stor pande med olie steges løg og hvidløg i til de er klare i farven. Tilsæt chiliflager, karry og gurkemeje og lad det stege med i et minut. tid.
Tilsæt vand og citronsaft og derefter blomkålen. Rør godt rundt og kom låg på panden og lad det stå i ca. 5 minutter.
Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra citronsaft.
Pynt med friske krydderurter chili.

Her er risene serveret med indisk vindaloo. Smager fantastisk og så er de sunde. Velbekomme.
Leave a Reply