Indisk vindaloo

Vi har kastet os over indisk inspirerede opskrifter. Vindaloo er en af dem.

Vindaloo pasta

5 fed hvidløg

4 cm frisk ingefær

½ tsk stødt kanel

½ tsk stødt nelliker

½ tsk stødt kardemomme

1 tsk stødt koriander

1 tsk gurkemeje

2 tsk stødt spidskommen

2 tsk chiliflager

1 spsk garam masala

3 spsk æbleeddike

Kom hvidløg, ingefær, krydderier og eddike og lidt vand i en minihakker og kør indtil der er en ensartet pasta. Selvfølgelig kan der bruges hele krydderier, som først ristes og derefter kommes i en morter, men nogen gange må det godt være lidt nemt.

Kødsaucen

600 g oksekød i tern evt. tykkam. Lam, svin eller kylling kan også bruges.

1 lille løg, finthakket

3 spsk koncentreret tomatpuré

½ liter kalvebouillon

olie

salt og friskkværnet peber og sukker

Varm olie op i en gryde, i dette tilfælde en tagine. Steg de hakkede løg i olien til de får en smule farve.
Tilsæt pastaen og kødet, brun det godt af. Tomatpureen tilsættes og rister lidt med, inden bouillon tilsættes. Det hele koges op, skru herefter ned på lav varme, og lad  simre i ca. 2 timer. til kødet er mørt og saucen er tyknet en anelse. Hvis saucen er meget tynd kan den jævnes med maizena. Smag retten til med salt, friskkværnet peber og sukker.
Serveres evt. med blomkålsris med gurkemeje. Opskriften ligger her på bloggen under B.
Rigtig god fornøjelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*