Endnu en asiatisk inspireret ret, dem kan vi jo godt lide.
Kødbollerne:
600 gram kyllingefars
1 stort løg
1 æg
salt og peber
Hak løget fint eller riv det. Rør alle ingredienser sammen til en sammenhængende fars og form den til ikke for store kødboller. Kødbollerne brunes godt af i olie, på en pande, der er stor nok til hele retten.
Tag kødbollerne af panden og fortsæt med kokossaucen:
2 løg
4 fed hvidløg
2 store tsk rød karrypasta
1 stor sød kartoffel
3 cm frisk ingefær
2 store tsk gurkemeje
1 bundt forårsløg
1 dåse kokosmælk + dåsen fyldt op med vand
2 tsk grøntsagsbouillon
1 spsk peanutbutter
1 frisk rød chili efter smag
200 g frisk spinat
fiske sauce, salt og peber
usaltede peanuts
Rist peanutes på en tørpande
Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Skær den søde kartoffel i tern på ca. 3 x 3 cm. Skær forårsløgene i skiver, gem det grønne til pynt.
Kom lidt ekstra olie på panden. Steg løgene til de er klare, herefter tilsættes karrypasta, som ristes med i 2 minutter, inden hvidløg, ingefær, gurkemeje, tern af sød kartoffel og forårsløgene tilsættes. Lad det hele stege 3-4 minutter. Nu tilsættes kokosmælk og dåsen fyldt med vand, sammen med grøntsagsbouillon. Kog saucen indtil de søde kartofler er møre.
Nu røres peanutbutter ud i saucen og den smages til med fiske sauce, salt og peber. Kødbollerne lægges tilbage i saucen, og varmes godt igennem.
Til sidst tilsættes den grundigt skyllede og afdryppede spinat. Lad spinaten falde sammen.
Pynt med fintsnittet rød chili, toppen af forårsløgene og ristede peanuts.
Her er retten serveret med ris, men nudler vil også passe til. Velbekomme.
Leave a Reply