Ragusa

Hjemmelavet ragusa. Det er chokolade i toppen og i bunden, med nougat/hasselnødder i midten.

300 chokolade

20 g smør

300 g nougat

150 g hasselnødder

1 knsp fint salt

Start med at riste hasselnødderne og gnid hinderne af. Herefter hakkes de groft, nogen må gerne være hele.

Smelt 150 g chokolade og 10 g smør over vandbad. Dette kommes i en passende størrelse form. Tykkelsen skal være ca. ½ cm. Sæt formen i fryseren.

Smelt nougaten over vandbad, tilsæt salt og hasselnødder, hold gerne nogen nødder tilbage til pynt. Hæld nougatmassen i formen og sæt den tilbage i fryseren.

Smelt de sidste 150 g chokolade og 10 g smør over vandbad. Hæld blandingen over nougatmassen, og  fordel de sidste nødder oven på. Sæt formen til bage i fryseren, eller køleskab, alt efter hvor hurtigt du vil smage.

Når chokoladen har sat sig helt, skæres den ud i den størrelse du vil have. Indtil videre har vi kun en rund form, som passer i størrelsen. Men det gør ikke noget, så skal der bare skæres nogen kanter af, og de feder jo ikke.

Pas på det er en vane dannende opskrift, og hurtig. Rigtig god fornøjelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*