Moules frites, spansk inspireret

Vi syntes skaldyr er en super god spise, men tit til den dyre side. Derfor er muslinger et rigtig godt alternativ. Her kommer så opskriften på moules  frites, med et lille tvist.

1 net blåmuslinger ca. 1 kg

200 g chorizo pølse, gerne til den lidt stærke side

1 stor gulerod

1 stor stilk bladselleri

1 stort løg

6 fed hvidløg

1 tsk hele fennikelfrø

2 tsk paprika

Salt og peber

3 dl tør hvidvin

5 dl fløde

1 stor håndfuld bredbladet persille

Skær chorizo pølsen i tern. Skær gulerod og bladselleri i små tern. Hak løg og hvidløg fint.

Start med at banke muslingerne mod håndvasken, hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres. Skyl og skrab herefter muslingerne med en lille urtekniv, der kan godt sidde hvide “knopper” på muslingerne. Fjern også “skæget”, det sidder på indersiden af muslingens samling.

Rist chorizo tern sprøde i en stor gryde.

Tag dem op og læg til side. Steg gulerod, bladselleri og løget i fedtet fra chorizo pølsen, til løget er klart. Tilsæt herefter hvidløg, fennikelfrø, paprika, salt og peber og steg videre et minut mere.

Hæld hvidvin og halvdelen af fløden i gryden, lad det koge op. Tilsæt muslingerne, vend dem hurtigt rundt i suppen og kog dem under låg i 5 minutter. Muslingerne skal åbne sig og kødet skal samle sig inde i skallen. Vend gerne muslingerne rundt et par gange mens de koger. Tag muslingerne op og hold dem lune.

Kom resten af fløden i gryden og lad suppen koge ind til en pasende konsistens. Smag til med salt og peber.

De muslinger, der ikke har åbnet sig, kan kasseres nu, eller kasseres når de spises.

Kom muslingerne tilbage i gryden. Drys med den sprøde chorizo og groft hakket persille.

Sæt gryden på bordet og server sammen med pommes frites.

Husk en skål til skaller. Vær ikke bange for at spise muslinger, de smager super. Rigtig god fornøjelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*