Ben

001

Start med at fjerne membranen bag på benene. Læg derefter benene i æble cider i en time.

Forslag til en BBQ sauce. Det behøver ikke at være denne, men den er god og nem.

BBQ sauce

2 dl ketchup

1½ dl æblejuice

½ dl vand

6 spsk brun farin

1 spsk sukker

1 spsk sød fransk sennep

1 spsk æblecider eddike

1 tsk løgpulver

½ tsk chilipulver

½ tsk hvidløgspulver

½ tsk salt

1 habanero chili

Alle ingredienserne til saucen blandes, og koges sammen ved svag varme i ½ time.

Rub

½ cup brun farin

½ cup sukker

½ cup sød paprika

1/3 cup hvidløgspulver

1/3 cup fint salt

2 tsk sød chili pulver

1 tsk løgpulver

1 tsk oregano

1 tsk cayenne peber

¾ tsk spidskommen

¾ tsk sort peber

002

Alle ingredienserne til rubben blandes. Mængden passer til 6 ben.

005

Benene gnides godt med rubben på begge sider. Trækker med rubben minimum en time.

003

Start smokeren med vand i karet og røge chunks på kullene.

ben 1

Læg benene i smokeren. Temperaturen skal ligge på ca. 110 grader. Grill benene i 1½ time.

ben 2

Tag benene af smokeren. Tag karet ud af smokeren og hæv temperaturen til 150 grader. Læg benene enkeltvis på staniol, spray med æblemost og pak dem ind. Læg dem tilbage i smokeren i yderligere 2 – 2½ time. Kødet skal trække sig tilbage på benene. ½ time før servering pensles benene med BBQ saucen. 1 eller 2 gange alt efter hvor fedtet de skal være

017Kan f.eks. serveres med bagt kartoffel, grillet majs og grøn salat.

Denne opskrift vant DM i 2010. Tak til Son and Dad.

3 Kommentarer

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*