Start med at fjerne membranen bag på benene. Læg derefter benene i æble cider i en time.
Forslag til en BBQ sauce. Det behøver ikke at være denne, men den er god og nem.
BBQ sauce
2 dl ketchup
1½ dl æblejuice
½ dl vand
6 spsk brun farin
1 spsk sukker
1 spsk sød fransk sennep
1 spsk æblecider eddike
1 tsk løgpulver
½ tsk chilipulver
½ tsk hvidløgspulver
½ tsk salt
1 habanero chili
Alle ingredienserne til saucen blandes, og koges sammen ved svag varme i ½ time.
Rub
½ cup brun farin
½ cup sukker
½ cup sød paprika
1/3 cup hvidløgspulver
1/3 cup fint salt
2 tsk sød chili pulver
1 tsk løgpulver
1 tsk oregano
1 tsk cayenne peber
¾ tsk spidskommen
¾ tsk sort peber
Alle ingredienserne til rubben blandes. Mængden passer til 6 ben.
Benene gnides godt med rubben på begge sider. Trækker med rubben minimum en time.
Start smokeren med vand i karet og røge chunks på kullene.
Læg benene i smokeren. Temperaturen skal ligge på ca. 110 grader. Grill benene i 1½ time.
Tag benene af smokeren. Tag karet ud af smokeren og hæv temperaturen til 150 grader. Læg benene enkeltvis på staniol, spray med æblemost og pak dem ind. Læg dem tilbage i smokeren i yderligere 2 – 2½ time. Kødet skal trække sig tilbage på benene. ½ time før servering pensles benene med BBQ saucen. 1 eller 2 gange alt efter hvor fedtet de skal være
Kan f.eks. serveres med bagt kartoffel, grillet majs og grøn salat.
Denne opskrift vant DM i 2010. Tak til Son and Dad.
Jeg plejer at pensle med sirup lige før servering. Eller lade gæsterne selv bestemme.
God ide. Der er rigtig mange måder at gøre det på.
Jeg plejer at pensle med sirup lige før servering. Eller lade gæsterne selv bestemme.