Brisket er en amerikansk udskæring. Som alternativ kan oksespidsbryst bruges, det er dog en noget mindre udskæringer, og har tildens til at blive tør.
Opskriften er fra Grill Landsholdets kogebog Guld og passer til 1 brisket af god størrelse, ca. 3 kg.
Rub
2 spsk sellerisalt
1 spsk salt
1 spsk brun farin
1 tsk peber
1 tsk chiliflager
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
½ tsk cayennepeber
Alle ingredienser til rubben blandes og kan med fordel blendes/males helt fin. Rubben gnides godt ind i kødet, som pakkes ind i film og hviler i 12 – 24 timer, i køleskab.
Smokeren tændes op og rammer en temperatur på 110 grader.
Sæt kødet i smokeren og grill det til det har en kernetemperatur på 70 grader.
Ved 70 grader hældes skyen fra kødet, bradepanden dækkes med staniol og sættes tilbage i smokeren, til kernetemperaturen er 80 grader.
Ved 80 grader sprøjtes skyen tilbage i kødet, og grilles igen til kernetemperaturen er 84 grader. Nu tages kødet af og hviler tildækket i minimum 15 minutter, inden det skæres i skiver og noget af skyen hældes over.
Prøv det, det smager helt fantastisk.
Hvor længe skal jeg påregne fra den kommer på grillen, bare så det passer med at spise kl 1830 ca.
Du skal regne med 8 – 10 timer. Men start i god tid, der sker ikke noget ved at lægge det færdige kød i en varmekasse.